Van de Dickerijst

Berner Sennen honden

2018: Ondertussen hebben we (bijna) alle pups alweer bij hun nieuwe baasjes thuis bezocht. Alles gaat goed en wij genieten ook nog steeds van onze Dooleys.

18-12: De week van het afscheid is begonnen, maar eerst nog een kort verslag van vorige week. De pups zijn 'geinventariseerd' door de VBSH. We zijn op bezoek geweest bij de school van Adriana. En op zaterdag hebben we nog een leuke fotoshoot gedaan. Ook hebben we de pleegpuppies weer gezien. Het gaat erg goed met ze!11-12: Weer een week vol primeurs achter de rug. Eerste autorit, naar de dierenarts, SNEEUW, en op visite bij Fancy (en 'opa' en 'oma'). Vandaag ook nog de levershunttest gehad; allemaal vrij!! Wij gaan genieten van onze laatste week samen, volgende week zal het afscheid nemen worden.4-12: En we zijn alweer een week verder. Deze week geen primeurs, maar gewoon lekker genieten. Spelen gaat steeds langer en fantieker. Wel weer een 'van de Dickerijst' hond op bezoek gehad. Saar en haar baasjes kwamen even pupknuffelen.27-11: Alle pups weten nu wie hun nieuwe baasjes gaan worden. Djoussy heet voortaan Bella, Diosa heet vanaf nu Diamina, De Dijk is nu Dusty en Doerak blijft Doerak. Er gebeurt ook nog steeds van alles. Deze week zijn ze voor het eerst buiten geweest en we zijn met de bench-training begonnen. Vandaag was extra leuk omdat Buena (pup van Cujo) op visite was. Dusty zal straks bij haar komen wonen.20-11: En zo zitten we alweer op de helft. Trouble krijgt telkens minder zin om te voeden, het gebeurt alleen nog staand. De pups groeien onverminderd door en eten nu ook vlees en (geweekte) brokjes, dat kan omdat ze nu tandjes hebben. Daisy zal vanaf nu Senna genoemd gaan worden.13-11: Alweer 3 weken oud. Er wordt nu echt serieus pap gegeten en er komt veel bezoek. De pups raken zo gewend aan mensen en genieten net zo veel van knuffelen als wij. Dulce gaat voortaan Charly heten!7-11: De pups zijn alweer 2 weken oud. Alle oogjes zijn open en het lopen gaat erg goed. Wij hebben onze keuze gemaakt, Doenja wordt Dooleys en mag bij ons blijven!


3-11: De ontwikkelingen gaan nu hard. Er wordt echt op 4 poten gestaan, pogingen tot lopen en heel langzaam gaan de oogjes open.....1-11: alle pups zijn alweer ruim een kilo. We wachten nu met spanning wanneer de eerste oogjes open zullen gaan. We hebben er ook tijdelijk 2 ienie-mini pleeg-puppies bij. Ze hebben ook berner-bloed, dus qua kleur passen ze er mooi bij.28-10: Eens tijd om onze puppies voor te stellen. Wij geven onze pups altijd een 'nest'-naam. Zodra de nieuwe baasjes bekend zijn, krijgen zij hun definitieve naam.27-10: Het gaat erg goed met moeder en pups. De puppies groeien als kool en Trouble ligt er vaak heerlijk bij te slapen. Als we de werpkist verschonen liggen ze rustig in een wasmandje ernaast:23-10: om 10:00 uur wordt de eerste pup, een teefje geboren. De eerste 5 pups komen in een vlot tempo daarachteraan en binnen 2 uur zijn er 4 teefjes en een reu geboren. De laatste 2 pups kosten wat meer moeite, maar uiteindelijk wordt er nog een teefje en nog een reutje geboren. Alle gewichten tussen de 500 en 590 gram. Tot nu toe lijkt alles erg goed te gaan!Op 25 september laten we een echo maken bij dierenkliniek Kortenoord in Wageningen. Het is gelijk duidelijk, Trouble is drachtig. Minimaal 5 levende pups zijn gesignaleerd.Op 23 en 24 augustus is Trouble gedekt door Sebb.
Sebb heet voluit DeVael Loud 'n Proud VBW en woont bij Marieke de Wolde.
www.vomdurrbachlerwald.com